Over Saskia Meijer

Saskia Meijer heeft de Academie St. Joost te Breda gevolgd en afgerond. Ze heeft verschillende disciplines doorlopen; grafische vormgeving, grafiek en ze is afgestudeerd bij de afdeling schilderen. Na de academie heeft ze vele jaren achtereen zomer schilder weken georganiseerd in Frankrijk. Daarnaast werkte ze 15 jaar samen met ontwerpers waarbij ze de boekomslagen illustreerde. Saskia heeft een voorliefde voor drukkunst. Met 20 jaar leservaring voor groepen of individueel ondersteunt Saskia je in het creatieve proces.

Mijn werk

Op een hele directe manier teken of schilder ik. Geen schetsen vooraf, het werk ontstaat in de stroom van het doen, ik begin en weet niet wanneer ik stop. Er is een nauw verwantschap met de natuur, de niet zichtbare structuren.  Ook ontstaan er veelvuldig florale motieven en organische vormen. Je wordt als kijker uitgenodigd om alle behoefte aan herkenbaarheid los te laten en de ruimte van het beeld te gaan verkennen. Mijn drive is om vanuit de verwondering een harmonieus beeld te scheppen waarin van alles te beleven valt, het kleinste detail speelt een rol. Ik wil op elke centimeter van het doek of het papier zijn geweest. Zoals ik vroeger ooit wereldreiziger wilde worden als kind zo ben ik toch die wereldreiziger geworden op het platte vlak. Ik kom in onbetreden gebieden waar de sneeuw nog geen enkel spoor heeft van een voorbijganger. De geheimzinnigheid van een stukje ongerepte natuur.

Biografie

Saskia Meijer geboren in 1969 te Paramaribo
Afgestudeerd aan de st. Joost academie te Breda
Woont en werkt in Tilburg
Atelier bij Carré en in Frankrijk

Bij interesse

Wanneer je geïnteresseerd bent in mijn werk of overweegt een werk te kopen, neem dan contact met me op voor meer informatie, een prijslijst of atelierbezoek. De afgelopen 20 jaar is mijn werk veelal terecht gekomen bij particuliere liefhebbers van kunst en bij een aantal bedrijven.

Recensies

Siwert Meijer, Docent Hogeschool
Lees verder
“Het doek hangt hier prachtig. Telkens als ik er naar kijk valt er weer wat nieuws te zien. Een teder landschap in groenen met de verte die lonkt. Zachte tonen en nuances, als een levendige jazzcompositie. Het doek ademt ritme en muziek”.
Andere schilderij in de woonkamer: “voor mij verbeeldt dit doek een soort sprookje, een vreemde stad met vreemde vogels en figuren, alsof een ander kleurrijk land met alle mythische figuren is neergedaald in onze woonkamer. Een prachtig venster op een fantasmogorische wereld. Een landschap dat me doet teruggaan naar ons gedeeld verleden in een ander oord”.
Rob, Sculpturist
Lees verder
Twee werken heb ik gekocht van Saskia en ik zou ze voor geen goud willen missen. Het ene geeft me moed als het leven wat tegen zit en het andere brengt me vertrouwen en harmonie.
Anna en Fokko van Beugeuit Arnhem
Lees verder
Elke dag kijken we met veel genoegen naar een echte “Saskia”. Indertijd gekozen om de kleuren en het feit dat je een eigen creatieve invulling aan de speelse vorm kan geven.
Rita
Lees verder
Het mooie aan jou werk is voor mij dat ik me er helemaal in kan verliezen. Mijn fantasie wordt door telkens andere beelden geprikkeld tot een aangenaam gevoel van verwondering. De kleurschakering zijn een lust voor het oog. Zacht en intens levendig. Nog altijd geniet ik van de werken die ik jaren geleden van je heb gekocht. Prachtig. Je werk vanuit je hart spreekt rechtstreeks tot mijn hart.
Vorige
Volgende

Colofon

©

2024

Saskia Meijer

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomati­seerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van de kunstenaar.